SMUČIŠČE SORIŠKA PLANINA

Na meji med Primorsko in Gorenjsko, v objemu gozdov Jelovice in na robu Julijskih Alp, se na nadmorski višini od 1287m do 1550m, nahaja krasotica med planinami, Soriška planina.

Majhen in prijazen počitniški center, le streljaj od slikovite vasi Sorica, skozi celo leto ponuja obilo aktivnosti, čudovite razglede in popoln oddih.

Pozimi na Soriški planini obratuje smučišče, ki s svojo ugodno lego in raznolikimi tereni nudi zimske užitke za vse generacije. Na smučišču obratuje pet naprav; otroška vlečnica Lucija, tri vlečnice in dvosedežnica Lajnar. Poleg alpskega smučanja na desetih kilometrih prog, obiskovalci lahko uživajo v turnem smučanju, teku na smučeh na urejenih progah po gozdovih Jelovice, sankanju, krpljanju in zimskem pohodništvu po okoliških vrhovih. Na smučišču sta organizirani tudi šola smučanja in izposoja športne opreme, ter vrsta drugih zimskih aktivnosti, od otroških animacij do adrenalinskih pustolovščin. Smučišče je s svojim preprostim dostopom, otroško vlečnico in pregled ostjo primerno za družine, učenje prvih smučarskih zavojev, šole v naravi, smučarske tečaje in tekme, rekreativno in tudi profesionalno smučanje. Soriška planina razpolaga z dvema homologiranima progama, na katerih so se kalila mnoga imena slovenskega in mednarodnega alpskega smučanja, primernima za treninge mladih smučarjev in zahtevnejša tekmvanja. Rekrativni smučarji, skupine, prijatelji, podjetja, zaključene družbe ali pa vsak sam zase, pa se lahko, za šalo ali zares, pomerijo na samomerilni progi. Da je zimska idila popolna, se vsako polno luno povabi sankače, da sankajo v soju bakel, ob obilici snega, pa je za otroke urejeno tudi zimsko zimsko igrišče in učne poti, kjer starši ob toplem čaju lahko uživajo v vragolijah s svojimi malčki.


PREVERITE ŠE PREOSTALE ZIMSKE AKTIVNOSTI